Fotriktiga sulor

sulorGaitScan – ett sätt att få individuellt anpassade sulor till dina skor!

Varför behövs individanpassade sulor i skorna?

Har din fot inte full funktionalitet eller om du går snett kan detta orsaka en mängd problem såsom smärtor i foten, fotleden, knän eller rygg. Individuellt anpassade skoinlägg kan hjälpa till att stabilisera och räta upp dina fötter, återställa din naturliga gång och få smärtorna att försvinna. Har du en normal belastning och funktion i dina fötter finns naturligtvis ingen anledning att göra specialsulor.

Gång analys

Vad innebär en GaitScan?

Utrustningen som vi använder är ett tekniskt avancerat program som hjälper oss att analysera dina fötter, din belastning och gång. Du står och går över en platta som består av tusentals små sensorer som registrerar tryckförändringar över en begränsad tid. På så sätt kan man få en tredimensionell bild av hur du belastar dina fötter både när du står stilla och när du går.

Utifrån den information man får fram i programmet kan vi beställa sulor med förstärkningar och stöd specifikt efter din fot. Vi sänder bilderna och analysen till ett laboratorium i Kanada, som producerar själva sulan.

Läs mer om GaitScan >

Varför behöver man ett dataprogram och en tryck-platta?

När du går är din fot i kontakt med underlaget ca 0,80 sek, och när du springer endast 0,25 sek. Tänk dig att bara med blotta ögat försöka upptäcka onormal funktion eller belastning på foten i ett steg eller språng. Det är naturligtvis omöjligt, därför behöver vi avancerad utrustning för att kunna mäta och påvisa förhållandena i dina fötter.

Leave a Reply